Tanja van der Kooij (hobo)

Tanja van der Kooij - hoboTanja van der Kooij (Bilthoven, 1975) volde haar VWO-opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij hoboles had van Ali Groen. Van 1994 tot 2001 studeerde zij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Spronk en studeerde met een 10 met onderscheiding af. Van 2001 tot 2005 studeerde Tanja aan de Staatliche Hochschule für Musik in Karlsruhe bij Prof. Thomas Indermühle. Zij behaalde haar solistendiploma met onderscheiding.

Tanja won eerste prijzen op het Nationaal Concours van de St. Jong Muziektalent Nederland (’89 en ’91), het Prinses Christina Concours (’91), het internationale concours Concertino Praga (Praag, ’92) en de Skene Award Competition in Aberdeen (Schotland, ’92) en het Concours International de l’UFAM (Parijs, ’02)

Zij speelde in het Nationaal JeugdOrkest, het Gustav Mahler Jugend Orchester en het European Union Youth Orchestra. Sinds 1997 is Tanja verbonden aan het Limburgs Symfonie Orkest en sinds 2013 bij de philharmonie zuidnederland. Met dit orkest trad zij meermaals als soliste op.

Tanja vormt een vast duo met harpiste Marieke Schoenmakers en treedt regelmatig als soliste op met orkesten in binnen- en buitenland.