Carlos Guerrero (piano)

Carlos Guerrero - pianistDocent piano Carlos Guerrero Pianist Carlos Guerrero, afkomstig uit Spanje, heeft al internationale prijzen mogen ontvangen (International Piano Competition Ricard Viñes). Hij speelt solo concerten, verzorgt kamermuziek en begeleidt leerling- muzikanten.

Hij trad op in veel belangrijke concertzalen, zoals het nationale theater van Brazilië, het auditorium ‘Manuel de Falla’ in Granada en dePerm Tchaikovsky Opera and Ballet theatre van Rusland. Ook nam hij deel aan concoursen, evenementen en festivals in Spanje, Brazilië, Engeland, Nederland, Rusland en Hongarije.Tijdens zijn jeugd in de stad Antequera, nabij Málaga in het zuiden van Spanje, is Carlos zijn muzikale studie begonnen onder leiding van Angel Sanzo en debuteerde hij toen hij tien jaar oud was. Onder leiding van de Georgische pianist Alexander Kandelaki heeft hij zijn studie afgerond. Daarna heeft hij een master-opleiding gevolgd aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij studeerde onder leiding van de Russisch-Franse maestro Pascal Nemirovski. Tevens heeft hij tijdens deze master-opleiding begeleiding gekregen van Fou Ts’ong, Brigitte Engerer, Nino Kereselidze en Roger Vignoles.

Als toegewijd leraar heeft Carlos als oprichter van het bestuur van de muziek-academie van het Spaanse instituut in Londen, aldaar gedoceerd tussen 2010 en 2013. In januari 2012 is hij gevraagd een masterclass te verzorgen bij de Summer School of Music van Brazilië. In dat zelfde jaar heeft Carlos de soundtrack van de film Le sacrifice d ́Anna van regisseur Ali Sattarpour (Festival de Cannes 2013) opgenomen. Ook heeft hij als eerste de pianowerken gebracht van de componisten (woonachtig in Londen) Elo Masig, Tim Benjamin en Michael Bryan.

Momenteel is Carlos Guerrero woonachtig in Nederland, waar hij doceert aan de Stichting Muziektalent Almere, de CKV Almere en de ’Pau Casals Music Studio’ te Amsterdam.

Carlos is aangesloten bij de EPTA Nederland (European Piano Teachers Association).

www.carlosguerreropiano.com