Angela Schneidt-Stone (fluit)

Angela Schneidt-Stone - fluitWerd als Angela Stone geboren in 1970 in Aberdeen, Schotland. Zij begon met fluitlessen toen zij negen jaar was. Zij studeerde aan het” London College of Music” en vervolgens voor haar diploma als soliste bij Peter Lukas Graf aan de Basel Musikhochschule. Daar begon zij ook haar orkestcarrière als solofluitiste van het Basel Sinfonietta.

Angela Schneidt heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de “Anna Inston Prize”, de “Capital Radio London Prize” en de “Countess of Munster Musical Trust” prijs. Na een vervolgstudie bij Gaby van Riet, solo-fluitiste bij de Südwest Deutsche Rundfunk, heeft zij als plaatsvervangend solo-fluitiste gespeeld bij de Müncher Symphoniker, en als solo-fluitiste bij de Neue Philharmonie Westfalen.

Sinds 1998 is Angela Schneidt werkzaam als plaatsvervangend solo-fluitiste bij het philharmonie zuidnederland. Tevens treedt zij regelmatig op met kamermuziekensembles zoals het Anemos Arts Ensemble en als lid van het door haar in 1993 opgerichte Burkhard Duo.