Sander Teepen (hobo)

Sander Teepen - hoboGeboren te Deurne op 12 april 1981. Begon op 8-jarige leeftijd met hobo spelen bij de Koninklijke harmonie Deurne, bij docent Ans Bouwman. Na het voltooien van zijn VWO en een jaar vooropleiding te hebben genoten, ging hij naar het Brabants (fontys) conservatorium. Daar studeerde hij bachelor hobo en directie. Hobo bij Herman Vincken (solohoboïst HBO) en directie bij Jan Cober en Hardy Mertens. Beide opleidingen voltooide hij met als eindcijfer een 9. Daarna studeerde hij nog de masteropleiding voor Hobo, ook bij Herman Vincken. Hierbij volgde hij extra lessen bij Alexei Ogrintchouk (solohoboïst KCO), Hans Wolters (solohoboïst RFO), Ernest Rombouts ( specialist moderne muziek). Zijn masteropleiding voltooide hij met als eindcijfer een 9,5.

Momenteel volgt hij nog privé directielessen bij Jan Stulen

Als vaste dirigent is hij verbonden aan:
-Kamer orkest Alveare, uit Veghel
-Valkenswaard`s kamerorkest
-Koninklijke harmonie Phileutonia Eindhoven

Verder verzorgt hij veel gastdirecties zoals bij: het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Ludwig (nieuw ensemble met musici uit het radio philharmonisch en de radio kamer philharmonie), Kamerphilharmonie der Aa te Groningen, Symfonieorkest Eindhoven, Continuo Rotterdam, Studenten orkest Mira uit Groningen en daarnaast nog verscheidene groeps/ensemble-repetitie, zoals bijvoorbeeld aan de conservatoria van Utrecht en Tilburg.

Als hoboist is Sander verbonden aan het Anemos Arts ensemble, een blaaskwintet bestaande uit leden van de philharmonie zuidnederland. Verder remplaceerde hij reeds bij verscheidene orkesten zoals:
-Het Brabants orkest
-Het Residentie orkest
-Het Gelders orkest
-Het Limburgs symfonie orkest
-Residentie Bach Ensembles
-Philharmonie Zuid Nederland
-Koninklijke militaire kapel
– Johan Willem Frieso kapel
-Koninklijke luchtmacht kapel
-Orkest der Koninklijke marine
-Koninklijke militaire kapel Johan Willem Frieso

In 2005 werd Sander genomineerd voor de Jaques de Leeuw jong toptalent award, waar hij een tweede prijs haalde.

In 2010 won Sander de auditie om deel te nemen aan de masterclass met Holland Symfonia, gegeven door Otto Tausk. Op het programma; Beethoven 8 en l`apres-midi d`une faune

In 2012 won Sander de eerste prijs bij de dirigentenwedstrijd met het MAV symfonie orkest te Boedapest (professioneel orkest van de Hongaarse spoorwegen) gegeven door professor Mesko. In 2013 won hij bij dezelfde wedstrijd de tweede prijs. In 2012 dirigeerde hij op het slotconcert de 3de symfonie van Brahms, in 2013 de Mephisto wals van Liszt.

Ook in 2013 won Sander de Jury`s special prize bij de Blue Danube opera conducting competition. Hier dirigeerde hij op het slotconcert de 3de acte van Puccini`s La Boheme. Ook mag hij in het seizoen 2014/15 ruim een maand werken met het operahuis in Ostrava, Tsjechie.

In 2014 won Sander een ‘Honorable mention by the jury’ en de ‘George Enescu philharmonic orchestra prize’ bij de ‘International Conducting Competition Jeunesses Musicales Bucharest’

Hij volgde masterclasses bij; Otto Tausk (2010), Ilona Mesko (2012) en Jorma Panula (2013)