Cleo Simons (hoorn)

Cleo Simons - hoornCleo begon op jeugdige leeftijd met hoornspelen bij fanfare “St. Cecilia” in Herten. Hij voltooide in 1992 de HACO opleiding in Maastricht en vervolgde zijn studie op het conservatorium Maastricht bij prof. Penzel uit Keulen. Later volgde hij ook lessen bij hoornist Wil Sanders.

Hij was lid van het Jeugd Orkest Nederland en het Nationaal Jeugdorkest en maakte in 1998 en 1999 tournees met het European Union Youth Orchestra met dirigenten als Vladimir Ashkenazi, Collin Davis en Bernard Haitink.

Tijdens zijn studie remplaceerde hij bij diverse nederlandse orkesten en in 1998 kreeg hij een aanstelling bij het Philharmonisches Orchester Dortmund, en een jaar later bij philharmonie zuidnederland in Eindhoven, waar hij momenteel werkzaam is.

Naast zijn werk in Eindhoven speelt hij regelmatig in de diverse radio orkesten en bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook is hij lid van koperensemble Flexible Brass en koperkwintet Southern Brass. Verder is hij vaste hoornist in het showorkest van Guido Dieteren.

Meer over Cleo vindt u op zijn website.