Lucas Bos (fagot)

Lucas Bos - fagotLucas Bos komt uit een muzieknest: zijn vader was contrabassist in het Gelders Orkest en zijn moeder pianiste. Hij koos voor de fagot als instrument op zijn 12e jaar na eerst 7 jaar piano te hebben gespeeld.

In 1988 ging Lucas op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeren bij Johan Steinmann (voormalig solo fagottist van het Radio Filharmonisch Orkest). Ook volgde hij lessen bij Brian Pollard (voormalig solo fagottist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest) Hij won tijdens zijn studie een prijs bij het concours van de stichting “Jong Muziektalent Nederland”. Hij studeerde in 1996 af voor zijn diploma “Uitvoerend Musicus”.

Tijdens zijn studie werd hij al snel aangenomen bij het Nationaal Jeugdorkest. Hierna werd hij aangenomen bij het Gustav Mahler Jugend Orchester, wat onder de vaste leiding stond van Claudio Abbado. Met dit orkest heeft hij diverse tournees in heel Europa, met zeer aansprekende dirigenten gemaakt, oa Riccardo Chailly en Claudio Abbado.

Al vanaf zijn derde studiejaar werd Lucas gevraagd te remplaceren in diverse professionele orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest en andere orkesten. Ook speelde hij in veel kamermuziekensembles in diverse bezettingen.

Lucas werd aangesteld als tweede fagottist in 1998 bij Het Brabants Orkest (nu philharmonie zuidnederland) en is ook werkzaam in dit kamermuziek ensemble  bestaande uit collegae van philharmonie zuidnederland. Tevens remplaceert hij nog veel bij andere orkesten in Nederland en andere ensembles zoals ASKOlSchönberg ensemble en Alban Berg Ensemble

Naast fagottist is Lucas online adviseur voor musici en artiesten met zijn bedrijf Artiest & Design . Grote projecten zijn oa het intranet bij philharmonie zuidnederland, webmaster en online marketing manager bij CKV Almere en Muziektalent Almere.